RECEPTY

RECEPTY

BRAMBORÁKOVÁ PIZZA                

Bramboráková pizza

Suroviny:

5 velkých brambor, celá palička česneku, 1 velká cibule, kadeřavá petrželka nebo pažitka, 1/4 l hladké mouky, 1/4 l hrubé mouky, 1/4 l oleje, kousek salámu, majoránka, drcený kmín, 3 vejce, papriky, rajčata, sýr na strouhání, 1 prášek do pečiva, sůl

Postup:
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, rozmačkáme česnek, cibuli a salám nakrájíme na drobné kostičky. Vše smícháme dohromady a vytvořené těsto vložíme na tukem či olejem vymazaný plech. Pokryjeme rajčaty, paprikami a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v troubě na 160°C asi 1/2 až 3/4 hodiny.

 

KOTLETKY PLNĚNÉ UZENÝM MASEM    Kotlety plněné uzeným a sýrem

Suroviny:

Kotlety, kousek uzeného masa (měla jsem krkovičku), kousek tvrdého sýru(eidam), 1 menší cibule, 1 bílá paprika, 5 žampionů, kremžská hořčice, sůl, pepř, koření podle chuti (gyros, čarodějnice)

Postup:

Kotlety rozkrojíme na kapsu, naklepeme, vymažeme hořčicí, dáme plátek uzeného a silnější plátek sýru. Sklepneme a dáme asi hodinku odležet. Potom kotlety na oleji opečeme z obou stran, uložíme do tepla a na výpek dáme nakrájené žampiony, cibuli na plátky a papriku na větší kousky. Orestujeme a podáváme.